Sisu oppi laskemaan viiteen kuutisen viikkoa sitten. Ulina alkaa, jos pentuja ei ole tarkkailupiirissä tarvittavaa määrää. Heti kun luku viiteen täyttyy, meininki rauhoittuu. Kauhulla jo odotan ensi viikon perjantaita. Silloin meiltä lähtee omiin koteihinsa Törni, Lotta ja Miina. Rokka haetaan pohjoiseen viikon kuluttua sunnuntaina. Me Sisun kanssa etsitään pentuja yhdessä varmaankin useamman kerran…

 

Pennut alkavat olla jo aikamoisia terminaattoreita. Hampaat ja massa ovat vielä niin alkutekijöissään, että mitään tuhoja ei ole tapahtunut, mutta se vauhti! Juuri äsken heiluttiin pihamaalla koko perheen voimin. Irti olivat kaikki – paitsi Sisu ja Iita. Kuviakin oli tarkoitus ottaa, mutta tilannenopeus oli liian haastava.

 

Aluksi pennut juoksuttivat emäntä- ja isäntäparkaa pitkin poikin pihamaata. Raappana ei voinut vastustaa kiusausta, vaikka olevinaan jo aikuinen kissa on, vaan lähti mukaan ralliin. Raappanan mielestä hän on Tölpänsalon kruunamaton kuningas, keisari ja itsevaltias. Muiden tehtävänä on häntä kumartaa ja palvoa. Oli hauskaa nähdä, miten kissa sai kyytiä. Rokka ensimmäisenä päätti aloittaa ajurin uran ja muut pennut innosta kiljuen seurasivat perässä. Joviaalia käytöstä Raappanalta, sanoisin, olisihan se voinut pentujen härnäyksestä hermostuakin Ehkä se on huumormiehhii.

 

Pennut alkavat erottua enemmän ja enemmän myös luonteenpiirteidensä perusteella. Rokka on edelleen nokkamies. Ei turhia hötkyile, mies aina paikallaan.

 

Törni on hyvin utelias ja uskalias, ehkä hieman kärsimätön ja nauttii suuresti huomiosta. Se ryhtyykin heti esittämään temppuja kun on kiinnostunut yleisö.

 

Lotta on tarmokkain ja uskaliain narttu. Se todellakin alkaa muistuttamaan Sisua päivä päivältä enemmän.

 

Miina on rauhallinen tutkimusmatkailija. Se on narttupennuista ehdottomasti uteliain. Eipä taida olla ainoatakaan koloa talomme alakerrassa, mitä Miina ei olisi tutkinut – vähintäänkin kahteen kertaan.

 

Sissi on vähän höppänä. Tarmoa kyllä riittää, mutta pääkopassa taitaa pomppia vain yksi herne. Ruokaa – painia – ruokaa – painia – ruokaa …

 

Isäntä lähti Sisun kanssa pikkulenkille metsään. Pennut unohtuivat emän mielestä siinä silmänräpäyksessä kun tutkapanta kaivettiin kulmakaapin kätköstä kaulaan. Pennut vetelevät parhaillaan sikeitä ja Sissi kuorsaa. Kovasti.