Isäntä lähti keskiviikkoiltana Iitukan kanssa Lieksaan. Loppuperhe otti eilisen päivän todella rennosti. Raappana linnoittautui yläkertaan heti aamusta. Se nukkui makuuhuoneessa (sängyllä tottakai…) lähes koko päivän. Sissi nukkui turkkilaatikossaan hellanalusuunin vieressä ja Sisu veteli sikeitä sohvalla. Iltapäivällä alkoi ripsuttelemaan vettä, eikä ketään huvittanut lähteä ulos muuta kuin pakollisille pissityksille. Suunniteltu sienireissu jäi tekemättä, toivottavasti tänään onnistuu, suolasieniä on aivan pakko saada riittävästi talveksi.

 

Niin se sitten eilinen päivä meni pääpiirteissään. Emäntä hakkasi kannettavaa tietokonetta sohvalla Sisun vieressä ja aivasteli vähän väliä. Välillä syötiin: yksi söi papuja, toinen särkiä, kolmas jänistä ja neljäs kittasi kuumaa mehua. Raappana purjehti pihalle sapuskan jälkeen, Sissi vanavedessä - siinä on kyllä hauska parivaljakko. Sisun oli tyydyttävä liikuntaan narun päässä. Ulkoilun jälkeen hiljaiselo jatkui, sitten taas syötiin ja ulkoiltiin ja jatkettiin lamailua. Railakasta menoa siis.

 

Sissi on kyllä todella viehättävä tapaus (vielä?). Pikku hiljaa se kyllä alkaa antaa merkkejä siitä, mitä tuleman pitää. Taitaa olla aikasen itsepäinen tapaus – ja sisukas. Eihän siihen muu auta kuin itse olla rauhallinen ja johdonmukainen ja käyttää tarpeeksi aikaa koulutukseen. Ihan älykkäältä tapaukselta Sissi vaikuttaa. Se oppii hyvin nopeasti kaikki (itselleen) tärkeät asiat kuten että ruokalautasta odotetaan rauhallisesti istuen. Esimerkiksi Sisulle sitä ei ollut helppo opettaa.

 

Sisu on innostunut leikkimään. Olimme isännän kanssa sitä mieltä, että Sisu on hirvittävä tosikko ja tylsä tapaus kun sitä ei ole koskaan oikein huvittanut leikkiä. Sissin kanssa ne nyt kuitenkin telmivät aivan innoissaan. Ehkä sitten olikin niin, että Sisun mielestä me olemme niin tylsiä tapauksia, että sitä ei innostanut meidän leikit.