Tölpänsalon II-pentue näki päivänvalon vihdoinkin 2.5.2010. Päiviä oli astutuksesta kulunut jo 67 ja emäntä oli aivan hermorauniona. Sisällä se vain kaikki piti pitää, emme halunneet, että stressata Sisua mitenkään enempi. Täytyy myöntää, että kaikki mahdolliset vaivat ja viat tuli kyllä mietittyä ja vatvottua mielessä. Erityisesti kun edellisessä pentueessa oli se hirvittävän suuri pentu.

Sillähän me Sisun röntgenissä käytimme, että saisimme etukäteistietoa pentujen koosta. Kokoeroja ei näyttänyt suuremmalti olevan ja kaikki muutenkin kunnossa. Mutta pentuja ei vain näkynyt eikä kuulunu. Yritimme rauhoitella levottomia mieliämme muistuttamalla itseämme, että Sisu on levollinen ja syö eli ei huolta.

Vapunpäivän iltana Sisu sitten lopetti syömisen ja tiesimme, että kohta tapahtuu. Sunnuntaina kolmen jälkeen alkoivat kovat supistukset ja ensimmäinen pentu syntyi 16.44.


16.44                410g          uros          ankkurintapainen

17.14                350g          narttu      irokeesi

18.25                390g          narttu      liekkiperse

19.00                420g          uros         pilkku

19.49                 338g         uros          mustaselkä kaulapanta


Savolais-karjalaisen yhteistyön kunniaksi pentueen nimet etsittiin Ruikonperän maisemista. Pennut ovat: Hilma, Onni, Aatu, Maikki ja Toivo. Nimet jaetaan myöhemmin.

Kolmas pentu oli perätilassa ja se piti avustaa ulos. Muuten kaikki sujui hyvin. Yhdellä pennulla on takakannukset, ne poistetaan keskiviikkona.

Tällä kertaa Sisua ei tarvinnut houkutella syömään. Jääkaappiin varatut lihat, kananmunat ja Tapolan savulenkki joutavat nyt ihmisruoaksi kun Sisu vetelee tyytyväisenä omaa penturuokaansa.

Pentuvaraukset selvitellään ensi tilassa. Kuvia nähtävissä huomenna.