Kyllä aika rientää vauhdilla. Pennut täyttivät tänään viisi viikkoa. Kaikki syövät jo kiinteätä ruokaa, ei hirveästi tarvinnut houkutella tämän rodun pentuja siihen puuhaan… Sisu kyllä vielä imettää pentuja, mutta vieroitusta aloitellaan. Kaikki pennut ovat reippaita ja viihtyvät hyvin keskenään. Nujakoida pitää, pari kertaa paini äityi niin hurjaksi, että Sisun piti huomauttaa, että nyt nuoriso hiljaa.

Isäntä tuli vihdoin taloon maanantaina. Pennut eivät yhtään aristelleet, päinvastoin juoksivat hännät hurjasti heiluen vastaan. Olen opettanut pentuja tulemaan luokse. Kun taputan reisiini ja kutsun niitä, niin heti pentulauma pelmahtaa paikalle korvat hulmuten. Todella hellyttävää!

 

Ulkoilleet olemme vähintään pari kertaa päivässä. Eilen pennut tutustuivat Iitaan, Raappanan kanssa kohtaamisia on ollut jo aikaisemmin. Kissa ei juuri noteeraa pentuja. Kyllä se niitä  ihmetellen tarkkailee kaukaa, mutta kontakti ei kiinnosta. Iita tapasi pennut eilen pentuaitauksen toiselta puolelta. Pennut juoksivat hännät viuhuen Iitaa haistelemaan. Iita arasteli hieman pentuja ja siksi päätimme, että jatkamme harjoituksia myöhemmin.

 

Pentulauman johtaja on Rokka. Muut pennut kyllä tiukasti sitä haastavat, mutta Pokka on pitänyt ainakin tähän asti. Rokka oppi ensimmäisenä tulemaan pois pentulaatikosta sekä palaamaan sinne takaisin. Rokan pissi osuu useimmiten paperille – liekö sattumaa, en tiedä. Unien jälkeen Rokka herää ensimmäisenä ja vetäytyy ensimmäisenä taas levolle. Tiedän, että lellikkejä ei saa olla, mutta RokkaPokka taitaa olla emännän pikku Kultapoika.

 

Törni on iloinen pikku veijari. Aina vauhdissa ja sata lasissa. Sylissä ollessa (esimerkiksi kynsien leikkuuta harjoitellessa) sen kärsivällisyys loppuu nopeasti. Se on erityisesti kiinnostunut kaivamisteemaisista leikeistä.

 

Miina on pentueen tutkimusmatkailija. Joka ikinen mahdollinen kolo on tutkittu useaan kertaan. Miina vaikuttaa tällä hetkellä rauhallisimmalta pennulta. Ei se kuitenkaan anna muiden pentujen itseään simputtaa vaan laittaa tarvittaessa kovan kovaa vastaan.

 

Lotta haastaa eniten Rokan johtoasemaa ja Lotalla on koko ajan nälkä. Minusta se muistuttaa pentueesta eniten Sisua. Enkä tarkoita pelkästään pohjatonta ruokahalua.

 

Sissi on pikku pörriäinen. Vauhtipakkaus täynnä virtaa ja tarmoa ehkä enemmän kuin älyä. Ainoa pennuista joka kuorsaa. Joko näin pienet pennut kuorsaa???

 

Sisu oli tänään virallisella mammalomalla. Lukuun ottamatta pakollisia tissittelyjä ja pissittelyjä, se vietti päivänsä omassa kopissa. Ja näköjään kyllä uni maistui hyvälle. Muuten tänään oli ihan normaali päivä. Nujuamista, syömistä, nukkumista, painia, ruokaa, lepoa jne.

 

 

 

Aamu alkaa tietenkin sanomalehden ääressä. Pennuilla on suunnaton uutisnälkä.



 Lotta ottaa mittaa Sissistä.

 



Pihalla painit jatkuu. Lotta ja Miina.


Lepuutetaan ilta-auringossa pihamaalla. Rokka vartioi laumaa.


Ja nyt nukkumaan!