Ei mennyt vaihteeksi putkeen Idän lohko Sisulla (vrt Juva 7.00 ja Hartola 9.00). Tällä kertaa puolen tunnin ajo saatiin aikaan, mutta isäntä luopui kokeesta toisen erän alussa. Sisun kainalon vanha haava rupesi oireilemaan ja kisat loppuivat Sisu-mamman osalta siihen. Emäntä oli kipeänä kotona eikä päässyt tuomariharjoittelemaan. Koepaikalla oli kuulemma lähtenyt jo juttu kiertämään, että Sisun piti luopua, koska se olisi muuten suljettu pois löysyyden vuoksi.  Näin asia ei siis todellakaan ollut, Sisu ei turhia huplinut.

Sisu oli kyllä silminnähden väsynyt kotiin tullessa. Emäntä puhdisti kainalon ja antoi varmuudeksi pikkuisen Ketorinia. Sisu veteli tanakasti sikeitä sohvalla aamukuuteen. Silloin isäntä saapui alakertaan metsävaatteet päällä – oli suuntaamassa oravahaukkuihin toimitsijaksi. Sisu oli haukkana valmiina tuvan oven edessä. Ja sai valtaisan raivarin kun ei päässyt isännän mukaan.

Pikkuisen pitää kyllä jurputtaa eilisestä. Yksi koemaastoista oli parisen kilometriä meistä pohjoiseen. Naapurin Anneli oli hoitanut jo reilu viikko sitten varoitustaulut ajokokeista tienvarsiin. Ja silti joku älypää ajatti ajokoiraansa aamupäivän meidän maastossa, vaikka oli törmännyt metsässä koeporukkaan. Ihan ensimmäiseksi on korrektia kunnioittaa niitä koiria, jotka osallistuvat ajokokeisiin. Toiseksi on korrektia metsästää oman metsästysseuran mailla ja kolmanneksi on korrektia ottaa koira kiinni, jos se jää maleksimaan pitkäksi aikaa toisten talon pihalle. Riittää noitten omienkin koirien paskoja kerättäväksi pihamaalta.