Käytiin pikkumutka mökillä. Lähinnä laittelemassa mökkiä hiljalleen syyskuntoon – se kun varsinaisesti on enemmänkin metsästysmaja kuin kesämökki. Muuten reissu meni oikein lupsakkaasti, ainoastaan Sissi hieman nakerteli emännän ”hienoja” Karhu-lenkkareita (suoraan 80-luvun puolivälistä). Pikkuinen on hieman hämmennyksissä kun taitaa ihka ensimmäinen oikea juoksu alkaa.

 

Lieksan metsistä löytyi muutama huhtasieni, hillittömän suuret karhun jäljet sekä korvasieniä kilotolkulla. Päivä oli niin paahtavan kuuma, että vajaan tunnin verran vain jaksoimme heilua sienimetsässä. Seitsemän kiloa, mittasi isäntä.

 

Eli elämä Tölpässä sujuu entiseen malliin. Emäntä tosin on vieläkin kipeä, ääni on ainakin kaksi oktaavia normaalia matalampi ja puhuminen sattuu toisinaan. Suuta pitääkin pitää enemmän supussa kuin yleensä ja siitähän muu lauma luonnollisesti on aivan innoissaan.

 

Viime viikonloppuna meille laitettiin taas pieni riistapelto. Vanhan pellon toiseen laitaan tuupattiin muutama pottu. Sissi lähti mukaan perunanlaittoon pikku apuriksi. Pellolle päästyään se samassa äkkäsi jäniksen ja voi hyvänen aika sitä älämölöä. Sissi oli aivan raivoissaan kun sitä ei päästetty irti jäniksen perään.