Sisu-mamma kävi pari viikkoa sitten kosiomatkalla Savossa. Isäntä ja Sisu reissasivat tällä kertaa ilman emäntää, joka makasi sohvannurkassa surkeana vatsataudissa. Eipä sinne emäntää tarvittukaan mukaan hämmentämään. Nalli ja Sisu isäntineen hoitivat homman kotiin kuin vanhasta tottumuksesta. (Eikä Sisu ei ollut moksiskaan vaikka ihanaisella satunnaisella rakastajalla on ollut tällä välillä muidenkin kanssa sutinaa...). Astutus onnistui hyvin ja nyt vain peukut pystyyn, että Tölpänsalon eläintarhassa on vappuna pikkubeagleja.


Niinhän siinä sitten loppujen lopuksi kävi, että lauman varsinainen juoksuilu tapahtui yhtä aikaa. Sissi ja Sisu aloittivat ja vanhapiikatäti seurasi mukana Emäntä otti sattuneesta syystä erittäin rennosti tämän astutuskerran. Sisua ei käytetty progessa, vaan astumispäivä laskettiin edellisvuosien testien perusteella. Käytännön syistä päädyttiin vain yhteen astutuskertaan. Ei tässä aivan leväperäisiksi olla ryhdytty, emäntä vain on nykyisin yhtä aikaa kokopäiväinen työläinen ja päätoiminen opiskelija. (Saattaa olla, että tänä vuonna emännän beagletietokantaakin vaan päivitellään eikä päivitetä).


Astutuksen onnistumisen tietää vasta kolmen viikon päästä. Enteet ovat puolesta ja vastaan. Sisulla oli astutuksen jälkeen vuotoa, sitä ensimmäisen pentueen kohdalla ei ollut. Toisaalta, hirveä mattojen nuoleminen ja hellyydenhakeminen on nyt alkanut. Katsotaan miten käy. Pentukyselyjäkin on jo tullut eli nyt vain yhdessä odotellaan!