Huhtikuu – tuo kuukausista julmin – näyttää taas kyntensä. Kotitie on pelkkää kuravelliä, minkä läpi taistellaan. Kotipiha kuivuu onneksi nopeasti, mutta sille johtava tie haastaa nopeaan toimintaan. Liika aprikointi johtaa renkaan tai saappaan juuttumiseen. Vain nopeat elävät.

 

Eilen Sissi päätti jälleen kerran osoittaa nerokkuutensa. Sekunnin se vain vaati. Emäntä oli viemässä Sisua tarhaan, ovi oli kyllä kiinni, mutta talon oven haka jäi auki. Sissi säntäsi täysillä kohti Tölpänsalon kuravelliä. Siitä seurasi marssintahtinen kenkien lotina. Ja hajanaisuuteen luonnollinen selitys on Sissin hampaat…Huligaaniteini saatiin suhteellisen pian kiinni – ei onneksi ehtinyt ajolle.

 

Torstaina käytiin maalikylillä näyttelyharjoituksissa. Meni melkein keskinkertaisesti ja sille tehdään nyt heti kaikki aaltoliikettä! Sissi veti heti kärkeen kyllä silmänsä punaisiksi, mutta rauhoittui loppupeleissä. Oikealla puolella kuljettaminen ei onnistunut ollenkaan, eli se on seuraavana harjoituslistalla. Tällä kertaa Sissi jo pari kertaa rauhoittui hyvin asentoon "tuomarin" edessä. Häntä terhakkaasti pystyyn niin kyllä se siitä lähtee. Mutta niin kuin ”tuomarikin” sanoi, että vauvahan se on vasta. Meillä on hyvin aikaa harjoitella näyttelyitä eikä sitä puolta niin vakavasti oteta, päätähtäin on luonnollisesti ajokokeet. Sissi raukka kun ei mikään näyttelyruusu ole. Liian pitkä, turhan luikero ja valtava rintakehä. (Sissillä on muuten todella kuuluva ääni. Laitoimme sen hetkeksi Sisun tarhaan viime viikolla kun meillä kävi nuohooja. Sisun haukku kuulosti melkein vikinältä Sissin ääneen verrattuna – eikä Sisukaan mikään hiljainen tapaus ole.)

 

RokkaPokkakin oli paikalla ja siitäkös Sissi innostui. Rokka mietti aivan selvästi, että nyt taas törmäsin siihen ärsyttävään häntäkärpäseen, mitä pentuaikana oli aivan pakko hätistellä. Komea veikko se on, todella.

 

Isännän piti ottaa kuvia, mutta unohtui turinoimaan kehän laidalle. Kiitettävän hyvin koiria oli paikalla, kyseessä siis oli Pohjois-Karjalan Seurakoirat (POKS) ry:n järjestämä näyttelykoulutus metsästysroduille. Ryhmä 5 oli omassa kehässä ja meitä kutosia oli  kolmisenkymmentä, beagleja 8.


1240641032_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Nyt me keskitytään pelkästään paikalla pysymiseen. Asentoa mallataan myöhemmin. Ja häntää.