Ehdin juuri pötkähtää, sitten viisi pentua tuli töminällä yli laidan. Kaikki pennut osaavat siis jo tulla pentulaatikosta pihalle. Mahtavaa sikäli, mutta keskellä yötä olisi suotavampaa pysytellä laatikossa. Reilun tunnin verran siinä sitten kisailtiin. Pikkubeaglen pompuilla tupaan ja kammariin. Ja taas tupaan ja kammariin… Ensimmäisenä hyytyi Rokka, sitten Sissi. Ja emäntäkin olisi mielellään hyytynyt, mutta meno tuvassa alkoi kiihtyä, joten oli parempi seurata mitä tapahtuu. Törni on näköjään erikoistunut koloihin. Se mielellään etsii turvallisia koloja ja sitten väsyneenä niihin tyytyväisenä vetäytyy. Tänä yönä se "turvallinen kolo" oli lipaston alunen tuvassa. Siirsin Törnin sieltä laatikkoon nukkumaan, siihen koloon ei kannata totutella, kahden viikon kuluttua Törni ei lipaston alle enää edes mahdu.

Lotta ja Miina senkun painoivat menemään. Taisin niitä rauhallisiksi tapauksiksi juuri vähän aikaa sitten kehua. Pitänee tarkistaa käsitystä. Lopulta tytötkin rauhoittuivat. Kaikki pennut tuhisivat rauhallisesti laatikossa, Sisu oli umpiunessa laatikon edusmatolla. Minä puolestani en saanut unta, elämä ei ole aina reilua.

Juuri torkahdettuani sama ralli alkoi uudestaan. Tismalleen samat kuviot. Sama ralli toistui myös kello puoli kuusi. Nyt vihdoinkin on rauha maassa ja taidan vetäistä pikku tirsat. Kunnes ralli taas käynnistyy.

Vielä kuuden aikaan Tölpässä oli aivan mieletön sumu. Sisun pissilenkin varrella tarkastin kesäkurpitsani ja tomaattini. Ei kannata näiden sadoilla osallistua maatalousnäyttelyyn, kuten ystäväni totesi. Kesäkurpitsat ovat kyllä venyneet jo nakkikoosta grillimakkaroiksi. Kurkut ja kurpitsat paleltuivat, vaikka ne vein pihalle vasta kesäkuun puolessa välissä. Ihmeellinen kesä. Toivottavasti nyt edes sieniä tulee hyvin. Ennusmerkit ei tosin rohkaise meidän lähimetsissä.

Kauhulla ja naurulla odotan sitä hetkeä kun aamulla herättyäni ensi töikseni polkaisen pikkupennun läjään. Sisu on vielä tähän asti tarkkaan korjannut pentujen jätökset. Pennut saavat lisäravintoa tällä hetkellä vain hiukan. Annan niille vähän jauhelihaa päivittäin. Sisulla on alusta asti tullut todella hurjasti maitoa. Olen jopa vähentänyt hiukan Sisun ruoka-annosta ja vaihtanut vähän sen koostumusta, silti maitoa tuntuu olevan vielä reippaasti. Erittäin hyvä asia pentujen kannalta, toisaalta pitää hieman tarkkailla Sisua, että maidontuotannon saa vieroituksen jälkeen rauhoittumaan.

Kaikilla pennuilla on nyt tiedossa hyvä koti. Eilen ratkesi Törnin uusi kotipaikka. Emännän riemuksi se jää kotimaakuntaan! Sen kunniaksi lisään iltapäivällä uusia kuvia blogiin.