Ei ole enää. Isännällä on nyt beaglenuori. Pentuaika on enää ajan kultaamana muistona emännän päässä. Elämän täyttää tällä hetkellä isäntä, kyttäys ja metsäharjoitukset. Kelit ovat olleet harmillisen hankalat eikä metsään ole päästy niin usein kuin olisi mielitty. Mutta toisinaan kuitenkin.

 

Sissi on jo muutamia kertoja ajanut jänistä, kaatoja ei vielä ole. Äänenmurros on täysillä päällä. Haukkuääni kehittyy hyvin, pentumainen kimittävä haukku on mataloitunut ja saanut syvyyttä. Kun isäntä vetää metsävehkeet päälle, Sissi saa hillittömän hepulin. Ja jos isäntä lähteekin metsään Sisu-mamman tai Iita-vanhapiikatädin kanssa, Sissi saa aivan järjettömän kohtauksen. Puoli tuntia se juoksee kammarin ikkunan ja tuvan oven väliä ja huutaa, kunnes hyppää kammarin ikkunalaudalle kyttäämään. Kytätä pitää usein muutenkin. Emännän mielestä yksi maailman hellyttävimmistä näyistä on se, kun ajaa iltavuorosta kotiin ja Sissi pikku menninkäinen päivystää kammarin ikkunalaudalla.

 

Sissistä kehittyy varmasti kelpo koirakansalainen. Se on kiltti ja hyvin oppivainen. Mutta erittäin omapäinen. Esimerkiksi luoksetulo tökkii tällä hetkellä tosi pahasti. Mutta - jatkamme harjoituksia kuten muissakin asioissa. Sissi on tehnyt suhteellisen vähän tuhoja, vaarallinen tilanne oli kun se puri poikki pakastimen johdon. Onneksi ei sattunut kuinkaan ja onneksi oli eläintenruokapakastin ja onneksi ulkona on pakkasta. Eläintarha on nyt siis sattuneesta syystä syönyt pääasiassa itse tehtyä sapuskaa. (Kempe ja kumppanit on tarkasti tavattu.)

 

Syötyjä villasukkia en viitsi edes ryhtyä laskemaan, mitäpä noista - voihan niitä parsia. Sohvatyynyn alle piilotettu hirvenluu ei ollut iloinen yllätys. Sissin yritys rakennella 1500-osaista palapeliä huvitti suunnattomasti. Paloja löytyy nyt ihan joka paikasta. Huhtikuussa osallistumme Sissin kanssa ”Näyttelykoulutusta metsästysroduille” –kurssille. Hyvää harjoittelua, etenkin emännälle.

 

Sisu kävi pokkaamassa piirinmestarin kiertopalkinnon Pohjois-Karjalan beagleyhdistyksen vuosikokouksessa. Isäntä vitsaili, että pitääkö tässä ruveta palkintokaappia rakentelemaan kun ei pytyt mahdu enää minnekään. Entäpä sitten kun Sissin koeura käynnistyy…

 

Ja lopuksi ihania uutisia! Sissi sai seitsemän veli- ja yhden siskopuolen. Peräpöksän Pimu kävi Kesman Nallin luona riiuulla ja potra pentue oli tuloksena. Mielenkiinnolla odotamme tulevaisuudessa pentujen kuulumisia.