Eilinen ilta oli aika levoton. Olen nyt viikon yksin tämän eläinkatraan kanssa kun isäntä on kalassa Inarissa eli hommaa riittää. Sisulla oli vatsa vähän löysällä ja kakkalenkillä piti käydä useamman kerran. Lisäksi Lotta ja Rokka tumpsahtivat pentulaatikon laidan yli ja siitä löytyi tietenkin oma ohjelmanumeronsa. Onneksi olin varautunut asiaan ja laittanut pentulaatikon kylkeen mattoa, etteivät nyt ihan paljaalle lattialle tumahtaneet.

Johtuikohan väsyttävästä illasta vai mistä lie, mutta ilmeisesti Sisu pamahti ylikierroksille ja emäntä uuvahti täysin. En nimittäin herännyt yöllä kuin yhden kerran, jolloin Sisu pyysi käyttämään pissillä pihalla. Sen jälkeen sitten alkoikin tapahtua, näemmä.

Olin tehnyt majurivirheen. Olin unohtanut tuvan pöydälle Raappanan rakkaimman aarteen. Se on Pohjola-vakuutusyhtiön korruptiolahja hieman viritettynä. Kärpäslätkään on pitkän narun päähän sidottu jäniksenkäpälä. Sisun mielestä on luonnollisesti ärsyttävää, että hänen ansioillaan saatua saalista on hyödynnetty kissan virkistyskäyttöön. Hei, pientä rajaa!!! Niinpä se sitten yön pimeinä tunteina päätti puuttua asiaan, hyppäsi tuvan pöydälle ja söi käpälän sekä narun.

Pöydällä ollessa asioihin sai näköjään uutta perspektiiviä ja Sisu päätti antaa palautetta muistakin silmiinsä sattuneista räikeistä epäkohdista. Kuten naurettavasta kasvinkasvatuksesta. Alkukesästä lähtien on tuvan ikkunalaudalla pidetty jotain ihme multapurkkeja. Osa niistä on siirretty pihamaalle, mutta kahta purkkia on pidetty tiukasti ikkunalaudalla, vaikka ei niissä juuri mitään elämää ole näkynyt. Jotain kamomilla- ja puuntaimihöpinää Sisun korviin oli kantautunut.

Sisu päätti, että nyt riittää, näistä pitää päästä eroon. Toinen Sisua ärsyttänyt seikka voitiin hoitaa samalla kertaa. Pyykkikori oli pöydän vieressä lattialla. Sisua on jo monesti kummastuttanut ja lopulta ärsyttänyt se, että niitä pyykkejä ei voida viedä heti kaappiin vaan niitä pitää yön yli tuvassa seisottaa. Multaruukut siis pyykkikoriin ja homma on sikäli selvä.

Aamulla, tapani mukaan, suunnistin ensimmäisenä kahvinkeittimelle. Näky tuvassa oli … opettavainen. Ei tässä muuta voi kun nauraa. Pyykit on koneessa ja imuri laulaa.