Olipa pennuilla hulinapäivä eilen." Aamu-uutisten" jälkeen oli tosin hiljaista kun pennut vetelivät sikeitä. Isäntä kävi Iitan kanssa sienessä ja me Sisun kanssa vaan huilailtiin. Sisu parka ei vielä pääse vapaasti juoksentelemaan metsässä, tissit ovat yksinkertaisesti vielä aivan liian suuret. Puolilta päivin lähdettiin pihalle. Päästin jokaisen pennun (yksitellen) juoksentelemaan vapaasti pihamaalla. Voi sitä riemua! Vauhti oli hurja ja alamäki taittui usein kierien. Pihapiirimme on hyvin mäkinen, onneksi kuitenkin kokonaan nurmella.

 

 

Tiedustelupartio Rokka ja Miina

 

 

Päiväunien jälkeen saimme vieraita. Törnin uudet omistajat saapuivat katsomaan pentuaan. Törni pääsee huippumukavaan perheeseen ja on jo saanut uuden, erittäin nasevan kutsumanimen.

 

Vierailun jälkeen pennut simahtivat pihalle. Raappana ei malttanut enää vastustaa kiusausta vaan hiippaili pentuaitaukseen hieromaan lähempää tuttavuutta. Nyt voidaan julistaa rauhanomaisen rinnakkaiselon alkaneen. Raappana rauhallisesti tarkkaili pentuja eivätkä ne aluksi edes heränneet. Lopulta Rokka ja Lotta havahtuivat ja lähtivät kävelemään kohti Raappanaa. Aavistuksen arastellen, mutta rohkeasti kuitenkin. Raappana päätti hypätä aitauksesta ulos.

 

 

Sitten maistuikin taas väliunet. Isäntä oli kaivanut pakastimesta viime kauden viimeisen jäniksen ja laittoi sitä iltaruoaksi. Jäniksen houkutteleva tuoksu herätti pennut ja kissan. Raappana vääntäytyi tuvan ikkunasta sisälle. Koska se oli aivan rauhallinen ja tuli hyvin toimeen pentujen kanssa (ja pennut Raappanan), se saa nyt olla taas aivan vapaasti myös talon alakerrassa.

 

Pennut saivat sikkareen jänistä jokainen ja kylläpä se maistui! Tuvassa alkoi hillitön ralli jänispaistin päälle. Toivottavasti enteilee hyvää.

 

Tämä päivä alkoi kuten eilinenkin. Tämän kirjoituksen aikana tuhoutui yksi Maaseudun Tulevaisuus.