Sisu rupesi aamulla vahtaamaan pihamaata tarmokkaasti. Ravata täytyi ikkunaan ja ovelle ja ikkunaan ja ovelle. Olen yrittänyt keskittyä lujasti rästiin jääneisiin kirjoitustöihin enkä jaksanut noteerata Sisun touhottamista. Asumme todella syrjässä eikä meillä käy vieraita ihmisiä kuin aivan satunnaisesti. Luulin, että Sisulla on jotain pentuihin liittyvää ylihössöttämistä.

Mutta eipäs ollutkaan. Kun katsoin kammarin ikkunasta pihamaalle, siellä oli mies. Aivan ventovieras mies availi meidän ulkovaraston ovia. Pulssi tietenkin kohosi ja juoksin pihamaalle kyselemään, että mitä siellä oikein etsiskellään. Roska-astiaa, kuului vastaus. Oli kuulemma vuotuinen roska-astian pesupäivä... Eli ei ollenkaan vaarallinen tapaus, itse asiassa mukava mies.

Vettä sataa taivaan täydeltä. Meiltä katkesivat sähköt lyhyeksi aikaa aamulla, liekö kelistä johtuen. Onneksi katkos ei kestänyt kauan, on niin pimeääkin, ettei ilman valoja näe mitään. Onneksi ehdimme olla eilen pentujen kanssa hetken piha-aitauksessa. Tänään ei näemmä taida olla pihalle asiaa. Olin haaveillut käyväni Sisun kanssa sienimetsässä, mutta eipä taida kumpaakaan huvittaa lähteä kuin pakollisille pissityksille. Toivottavasti huomenna ei sada, silloin on ohjelmassa pyöräilyä Iitukan kanssa.

Rokka painaa jo suvereenisti ulos pentulaatikosta. Törni aloitti kaivausleikit, se kaivaa vimmattuna pentulaatikon mattoa. Ehkä se ajattelee näin tekevänsä emäntään vaikutuksen… Tytöt nujuavat keskenään. Sissi on kyllä aikamoinen häirikkö, sillä on koko ajan jonkun muun häntä suussa.


Tämän päivän sanomalehti Karjalaisessa oli metsästys-teema ja laitoin viime viikolla pennuista siihen ilmoituksen. Pentujen osalta tilanne näyttää nyt siltä, että Miina lähtee Keski-Suomeen, Lotta Savoon ja Rokka Lappiin. Sissi jää meille kotiin ja Törnin tilanne on vielä auki tällä hetkellä.


Pari kuvaa maanantailta.

 


 

Kisaillaan


"Lasken tässä aivan kaikessa rauhassa kymmeneen. Jos ei meno taitu, niin sitten tulee isonveljen tassusta..."

 

Pentujen painot tänään:

 

Rokka 1900g

Törni 1800g

Miina 1650g

Lotta 1600g

Sissi 1400g