Eilinen oli Sissille varsinainen haipakkapäivä. Aamulla isäntä, emäntä ja pikkuinen höpelö suunnistivat kohti Liperin Käsämää. Matkanpäänä oli Pohjois-Karjalan beagleyhdistyksen jokavuotinen pilkkikisatapahtuma. Meille kerta oli ensimmäinen.

 

Ja kyllä meillä oli mukavaa. Ihana auringonpaiste, erittäin hyvää seuraa, muurinpohjalettuja ja makkaraa. Mitäpä muuta sitä ihminen kaipaa. Ai niin, tulihan niitä kalojakin niille, jotka narrauspuuhia harrastivat. Naapurin Anneli voitti naisten sarjan, hyvä Anneli!

 

Sissi oli mukana ihan sen takia, että tapaisi uusia ihmisiä ja tottuisi uusiin tilanteisiin. Ja olihan siellä Sissille todella vetävän näköistä silmänruokaakin – Hese ja Veikka.

 

Pilkkikilpailuista suunnistimme kohti Rokan kotia. Kyllä siellä pojan kelpaa olla, aivan ihanan idyllinen paikka! Eläin- ja ihmiskavereita riittämiin ja mehtuumaat äärellään. Ja se Rokka – ”Voi pojat”, sanoisi emännän mummo. Lainatakseni omaa kirjoitusta 21.8.2008 ”Tiedän, että lellikkejä ei saa olla, mutta RokkaPokka taitaa olla emännän pikku Kultapoika”. Kyllä se on vain niin komea ja hyväluontoinen ettei ole tosikaan. Erittäin tasapainoinen yksilö, Sissi vaikutti sen vieressä lähinnä irvistelevältä häiriköltä. Eli pentuajan piirteet ovat samat ja vielä korostuneet.