Kyllä muuten jyrysi eilen. Ukkonen oli niin kova, että katsoin parhaaksi vapaaehtoisesti katkaista sähköt pahimman puuskan ajaksi. Iita raukka oli ihan paniikissa, mutta rauhoittui lopulta tuvan pöydän alle.

Kävin aamulla kirkonkylällä palauttamassa kirjoja kirjastoon. Reissu ei siis kestänyt todellakaan kauaa. Jätin Sisun ja pennut kammariin. Kun palasin kotiin, Rokka nukkui pentulaatikon edessä matolla ja Sisu kyttäsi oven takana. Sisu oli kaivanut kammarin kirjahyllystä kansion, missä säilytetään laskuja sekä Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelon. Sisu päätti ilmeisesti taas puuttua taimikasvatukseen ja taloudenpidon tarkkailuun.

Rokka ei pysy laatikossa enää hetkeäkään. Unikin maistuisi parhaiten emännän sylissä, siitä se tosin nukahduksen jälkeen palautetaan välittömästi muiden pentujen kainaloon. Törni oppi tänään kiipeämään laidan yli, Lotaltahan se on jo luonnistunut aikaisemmin.

Pentujen kehitystä on ihana seurata. Rokka painelee suvereenisti pitkin tupaa häntä pystyssä. Äsken se kävi nuolemassa Sisun ruokakupin. Sisun ilmeestä pystyi helposti lukemaan: "Kiitä tenava onneasi, että se oli tyhjä, muuten olisit saanut pikalähdöt!". Törni seuraa häntäkärpäsenä Rokkaa ja nujakka siitä usein seuraa. Mutta varsinainen häntäkärpänen on Sissi. Sillä on aina jonkun muun häntä suussa, tänä aamuna se yritti nakertaa Sisun häntää. Meni siinä ehkä vähän liian pitkälle.

 

Lotta ja Miina vaikuttavat vielä vähän rauhallisemmilta tapauksilta. Katsotaan, kuinka kehitys käy. Toivottavasti sateet alkavat pikkuhiljaa hellittää. Pikkuveijarit pomppivat jo siihen malliin tuvan matoilla, että pihalla kirmaaminen saattaisi olla huippuhauskaa.

 

Sisua alkaa pikku hiljaa tylsistyttämään aivan selvästi. Luojalle kiitos, mehtuukausi alkaa pian. Sienimetsällä käynti ei Sisua voisi vähempää kiinnostaa, tyhjänpäiväistä touhotusta. Ja onneksi se isäntä tulee kohta kotiin. Alkaa jo kaivata avuksi toista käsiparia.

 

Yritän tämän päivän aikana siistiä blogiani. Vieras maailma tämä netti ja blogisivut. Mutta jatkamme harjoituksia.